Εκπαιδευτική επίσκεψη Δοκίμων Σημαιοφόρων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής στην έδρα του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Ελέγχου Συνόρων, Μετανάστευσης και Ασύλου

Εκπαιδευτική επίσκεψη 43 Δοκίμων Σημαιοφόρων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ) πραγματοποιήθηκε στις, 26 Οκτωβρίου 2016, στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Ελέγχου Συνόρων, Μετανάστευσης και Ασύλου (Ε.Σ.Κ.Ε.Σ.Μ.Α.) το οποίο εδρεύει στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Τζανέτος Φιλιππάκος υποδέχτηκαν τους Δοκίμους Σημαιοφόρους και την εκπαιδευτή-συνοδό τους, Πλωτάρχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ στην Αίθουσα Π. Μπακογιάννης και απηύθυναν χαιρετισμούς.

Παρών στην υποδοχή των Δοκίμων Σημαιοφόρων ήταν και ο Γενικός Συντονιστής του Ε.Σ.Κ.Ε.Σ.Μ.Α και Προϊστάμενος του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων της Ελληνικής Αστυνομίας, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Γρηγοράκης.

http://www.mopocp.gov.gr/images/stories//2016/photos2016/26102016dtypoyrgos002.jpg

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας αναφέρθηκε στο εκτεταμένο πλαίσιο συνεργασίας της Ελληνικής Αστυνομίας με το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, καθώς και σε θέματα αξιοποίησης νέων τεχνολογιών που χρησιμοποιεί το Ε.Σ.Κ.Ε.Σ.Μ.Α για τη διαχείριση των μεταναστευτικών προσφυγικών ροών.

O Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Τζανέτος Φιλιππάκος τόνισε με τη σειρά του την σπουδαιότητα του Ε.Σ.Κ.Ε.Σ.Μ.Α., το οποίο καλείται να εφαρμόσει ένα ευρωπαϊκό μοντέλο ασφάλειας των εξωτερικών συνόρων, να εποπτεύσει την δράση μεταξύ των αρμόδιων Ελληνικών Αρχών στα εξωτερικά σύνορα και να παρακολουθήσει τις εξελίξεις στον τομέα της έρευνας και της τεχνολογίας προς όφελος των δράσεων για την επιτήρηση των εξωτερικών συνόρων.

Στη συνέχεια, οι Δόκιμοι Σημαιοφόροι και η εκπαιδευτής-συνοδός τους, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του Ε.Σ.Κ.Ε.Σ.Μ.Α από το Γενικό Συντονιστή του, Υποστράτηγο Εμμανουήλ Γρηγοράκη, καθώς και από Αξιωματικούς που το στελεχώνουν και να ενημερωθούν σχετικά με την αποστολή, την οργάνωση και τη λειτουργία του, καθώς και το χειρισμό του Ευρωπαϊκού Συστήματος Επιτήρησης Συνόρων EUROSUR.

policenet.gr
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου