Οικονομική Ασφυξία για τους Στρατιωτικούς που Αποστρατεύθηκαν μετά τις 12 Μαϊου 2016

Οικονομική Ασφυξία για τους Στρατιωτικούς που Αποστρατεύθηκαν μετά τις 12 Μαϊου 2016Σε κατάσταση οικονομικής ασφυξίας βρίσκονται οι στρατιωτικοί που αποστρατεύθηκαν μετά τις 12 Μαιου 2016, καθόσον το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, δεν έχει προβεί ακόμη, στην έκδοση της συνταξιοδοτικής πράξης, καθώς αναμένει την έκδοση διευκρινιστικής εντολής από το Υπουργείο Εργασίας- Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η οποία θα καθορίζει, εάν η σύνταξη θα υπολογισθεί με τον ν. 4387/16 ή σύμφωνα, με τις διατάξεις της συνταξιοδοτικής νομοθεσίας του Δημοσίου, όπως αυτές ίσχυαν κατά τις 31.12.2014, και καταβάλλονται με τον περιορισμό των διατάξεων του άρθρου 13.β
Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας eaasartas.blogspot.gr, η οποία επικοινώνησε με το καθ΄ύλην αρμόδιο τμήμα του ΥΠΕΘΑ,τους γνωστοποίησαν τα παρακάτω:

Το Υπουργείο Εργασίας- Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, απαντώντας, στις προτάσεις του ΥΠΕΘΑ για την επίλυση του προβλήματος, ανέφερε πως, απορρίπτει την πρόταση για την αλλαγή της ημερομηνίας από 30-6-2016 στις 05-09-2016, καθόσον θεωρεί πως οι Στρατιωτικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, έχουν αντιμετωπισθεί ήδη ευνοϊκά με την παράταση που δόθηκε, μέχρι την 30-6-2016.

Το ΥΠΕΘΑ επανήλθε στο θέμα, επιδιώκοντας η προτεινόμενη ημερομηνία που απορρίφθηκε, όχι μόνο να παραμείνει, αλλά να μεταφερθεί μέχρι την 31-12-2016.

Ο υπολογισμός της σύνταξης, των συναδέλφων που αποστρατεύθηκαν και διαγράφηκαν από τις Ένοπλες Δυνάμεις μέχρι την 30 Ιουνίου 2016, θα γίνει με τον παλαιό νόμο και τέλος εκτιμούν πως σύντομα θα λάβει τέλος η οικονομική ασφυξία τους από το ΓΛΚ, το οποίο, δεν φέρει καμιά ευθύνη για την καθυστέρηση και δηλώνει πως είναι πανέτοιμο, να εκδώσει τις συνταξιοδοτικές πράξεις και να καταβάλει άμεσα τις συντάξεις .

espekm.gr
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου