Κάτω στον Πειραιά... στην Ηετιώνεια Πύλη

Αποτέλεσμα εικόνας για Κάτω στον Πειραιά... στην Ηετιώνεια Πύλη
Η μελέτη εφαρμογής για τη διαμόρφωση και ανάδειξη της Ηετιώνειας Πύλης παρουσιάστηκε και πέρασε ομόφωνα από το προχθεσινό Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Η ανάδειξη της Ηετιώνειας Πύλης, του μεγαλύτερου αρχαιολογικού χώρου της πειραϊκής ακτής, δυτικά του κεντρικού λιμανιού, σε έναν αρχαιολογικό περίπατο με πολύ ενδιαφέρον, αναστηλωμένα μνημεία, διαδρομές, πλάτωμα θέασης, ακόμα και φύτευση, αναμένεται έως τον προσεχή Ιούλιο.

Η μελέτη εφαρμογής για τη διαμόρφωση και ανάδειξη της Ηετιώνειας Πύλης παρουσιάστηκε και πέρασε ομόφωνα από το προχθεσινό Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Η σημασία της Πύλης παραμένει διπλή, όχι μόνο επειδή ήταν ο προμαχώνας του λιμανιού και μία από τις δυο εισόδους του, αλλά και γιατί μπορεί ο επισκέπτης να γνωρίσει τις οχυρωματικές τεχνικές από τον 5ο έως και τον 3ο αι. π.Χ.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη μελέτη, ο χώρος πρόκειται να αναδειχθεί με τρόπο που θα διευκολύνει την κατανόηση των οχυρωματικών τμημάτων του.

Ακόμη οι επισκέπτες θα μπορούν να θαυμάσουν, εκτός από τα μνημεία, και το ίδιο το λιμάνι του Πειραιά.

Στη βόρεια είσοδο θα κατασκευαστεί μικρό φυλάκιο, ενώ καθιστικό με σκίαση θα επιτρέπει στους επισκέπτες να παρατηρούν τον ανατολικό πύργο και την τάφρο. Μεταξύ άλλων ίχνη αρχαίου λατομείου θα υποδηλωθεί διακριτικά. Όπου υπάρχει ανάγκη και για λόγους ασφαλείας θα εξομαλυνθούν οι κλίσεις του εδάφους θα προστεθούν κιγκλιδώματα θα διατηρηθεί τμηματικά η περίφραξη.
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου