Χανιά: Σύστημα Πρόσβασης Ανθρώπων Με Κινητικά Προβλήματα Σε Παραλία Στα Χανιά


Συσκευή αυτόνομης πρόσβασης ατόμων με κινητικά προβλήματα τοποθετήθηκε στην παραλία της Νέας Χώρας στα Χανιά.


Πρόκειται για το πρωτοποριακό σύστημα SEATRAC που έχει σχεδιαστεί από το πανεπιστήμιο Πατρών και αποτελεί ελληνική καινοτομία που έχει κατοχυρωθεί σε Ευρώπη και ΗΠΑ και είναι μια ηλεκτροκίνητη ράμπα για άτομα που μέχρι σήμερα δεν είχαν τη δυνατότητα εύκολης πρόσβασης στη θάλασσα.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας «… επιλέξαμε ένα σύστημα το οποίο έχει αναπτυχθεί από το πανεπιστήμιο Πάτρας, προϋπολογισμού περίπου 35. 000 ευρώ, εξαιρετικό σε λειτουργία και αποτελεί μια παγκόσμια πλέον πατέντα. Είναι ένα σύστημα εξαιρετικό και αυτό το οποίο θέλω να δηλώσω είναι ότι επειδή η επιτυχία του είναι εμφανής θα το επεκτείνουμε και σε άλλες παραλίες του Δήμου μας. Κοιτάμε δυτικά αλλά και προς την περιοχή του Ακρωτηρίου τον επόμενο χρόνο. Οφείλουμε να δείχνουμε έμπρακτα την ευαισθησία μας προς τους συμπολίτες μας εκείνους οι οποίοι δεν έχουν την δυνατότητα να κινηθούν όπως εμείς οι υπόλοιποι». Είναι χρέος της κοινωνίας, να ευαισθητοποιείται σε τέτοια ζητήματα και πρέπει να τα αναγνωρίζει, επεσήμανε ο δήμαρχος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

newsit.gr
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου