Συγχαρητήρια μας δίνει ο Ύπατος Αρμοστής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

Τις Ελληνικές προσπάθειες για την ανακούφιση των ξεριζωμένων από τον πόλεμο της Συρίας επικροτεί ο Ύπατος Αρμοστής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Ο Ζέιντ Ραάντ αλ Χουσείν εγκωμιάζει στην ετήσια έκθεσή του τις προσπάθειες των Ελλήνων για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης και κατακρίνει τις πολιτικές των κλειστών συνόρων.

Μεταξύ άλλων, στην ετήσια έκθεση του ο Ύπατος Αρμοστής αναφέρει:
Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι δραματική. Οι μετανάστες αδυνατούν να εγκαταλείψουν τη χώρα εξαιτίας των περιορισμών στα σύνορα που έχουν επιβληθεί από την Αυστρία, τη Σλοβενία, την Κροατία, την Σερβία και την ΠΓΔΜ. Αυτή η θλιβερή προσέγγιση, από κοινού με άλλα μέτρα που έχουν παρθεί από χώρες όπως η Τσεχία, η Ουγγαρία, η Σλοβακία και η Πολωνία, δημιουργούν μεγάλη αναστάτωση για μεγάλους αριθμούς ανθρώπων και επιδεινώνουν την πίεση στην Ελλάδα, μια χώρα που βρίσκεται ήδη σε ανάγκη για βοήθεια. Η Ελλάδα έχει αγωνιστεί επί μήνες να διατηρήσει ανθρώπινες συνθήκες για την υποδοχή απεγνωσμένων ανθρώπων, οι οποίοι καταφθάνουν από τη θάλασσα. Αποτίω φόρο τιμής στους αξιέπαινους εθελοντές και ακτιβιστές, που προσπαθούν να βοηθήσουν αυτούς τους ανθρώπους.

ipop.gr
Share on Google Plus

About ΠΕΑΛΣ Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου